Chilli Jam
O dulceata sau as putea spune, un sos dulceag care merge de minune cu coaste de miel caramelizate la cuptor.
Pentru dulceata de chilli, ai nevoie de:
- 450 g rosii taiate cubulete
- 2 catei usturoi, tocati
- 2 ardei iuti rosii, tocati marunt (le-am scos semintele si nervurile, pentru ca, nu am toleranta prea mare la iute)
- 1 cm ghimbir ras fin sau o ½ lingurita de ghimbir pudra
- 250 g zahar tos
- 60 g otet balsamic
- sare+piper
Se amesteca toate in robot, pana se fac pasta, se pune compozitia intr-o cratita cu fund gros, la foc mediu, 25-30 minute, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa. L-am lasat 20 de minute sa se raceasca si, apoi, l-am pus intr-un borcan sterilizat de aproximativ 400g.
Il poti eticheta si sa il faci cadou, sau o poti consuma dupa pofta. Este foarte putin iute, dar si dulceaga.
Don’t forget...just love cooking!