Reteta cupcakes

51d4edef92c5ctz_portfolio_1372909039_XL

Cupcakes sunt o preferinta a mea si m-au castigat definitiv cu frostingurile lor fine si colorate si, zic eu, merita sa le mentionez.

Asa ca, ai nevoie de:

·         ¾ pachet unt,

·         1 ¼ cana faina,

·         1 ½ lingurita praf de copt cu sofran (sau normal),

·         ¼ lingurita sare de mare (sau normala),

·         ¼ cana lapte batut,

·         ¼ cana lapte dulce,

·         1 ou,

·         ½ cana zahar tos

Si le pregatesti in felul urmator, foarte usor:

Untul il mixezi cu zaharul tos, pana se omogenizeaza, apoi adaugi galbenusul de la ou, mixezi, adaugi si albusul, mixezi si, fac o paranteza; se amesteca ingredientele lichide intr-o cana (lapte batut+lapte dulce), ingredientele uscate intr-un bol (faina, praf de copt, sare) si se siteaza; revenind, adaugi jumatate din amestecul lichid, mixezi, adaugi tot amestecul de ingrediente uscate, mixezi si, apoi, cealalta jumatate de amestec lichid.

Asezi hartiute pentru copt in tava de cupcakes, daca nu ai tava, poti face din staniol, pe fundul unui pahar, ca niste cosulete, iei cu clestele de inghetata sau cu lingurita din compozitie si umpli ¾ din forma lor.

Le introduci la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la 176°C, daca ai cuptor electric, daca nu, la mediul unui cuptor cu gaz.

Daca doresti sa le faci cu ciocolata, poti sa inlocuiesti 1-2 linguri de faina cu cacao si chiar sa pui bucatele de ciocolata deasupra aluatului cand l-ai pus in forme.

Pentru frosting de vanilie, ai nevoie de:

·         100 g unt moale,

·         200 g mascarpone,

·         100 g zahar farin,

·         1 lingurita extract de vanilie

·         colorant dupa placul inimii;

sau, poti folosi ganache-ul de ciocolata din reteta de macarons, cum am facut si eu.

Mixezi untul cu zaharul pudra strecurat, adaugi mascarpone, extractul de vanilie si colorantul, le incorporezi si lasi crema la rece 30 de minute. Poti folosi un poche cu dui pentru a orna cupcakes-urile, doar dupa ce, acestea din urma, s-au racit complet. Le pui la frigider si le consumi dupa dorinta.

...and don’t forget: Just Love Cooking

Sursa: Buddy Valastro