Tort de rulada cu inghetata
Stiu ca se apropie toamna, nu mai este asa canicula, dar asta nu inseamna ca nu vrem sa ne mai racorim putin. Asa ca, mi-am adus aminte de reteta asta, simpla si racoroasa, fara cuptor, fara complicatii, avem voie sa mia si trisam din cand in cand :). Ai nevoie de un bol de sticla de aproximativ 3 kg sau de orice marime ai, aproximativ 2 rulade cu ce aroma doresti, dar sa nu fie glazurate si 1,5 kg inghetata de vanilie sau jumatate vanilie, jumatate ciocolata.
In bolul de sticla asezi folie alimentara, lasand margini, ca sa poti acoperi apoi tortul. Tai ruladele felii de 1 cm grosime, le asezi pe toata suprafata bolului, una langa alta, incearca sa orientezi spiralele feliilor simetric, ca sa arate bine mai tarziu. Daca iti raman goluri intre felii, rupi bucatele de rulada si completezi golurile. Dupa ce ai acoperit peretii bolului cu rulada, umezesti usor rulada, cu o pensula, cu coniac sau , in cazul meu, vermut rosu, pentru ca imi place sa il folosesc in prajituri. Umpli bolul cu inghetata pana la marginile acestuia, ridici marginile foliei peste inghetata si sigilezi bine si, il dai la congelator vreo 4-6 ore, depinde de marimea bolului.
Cand se intareste, il rastorni pe un platou si tai felii de tort si il poti servi cu fructe.
Savureaza-l cu placere and Don’t forget..., Just Love Cooking